Hungary Germany

Nyílászáró gyártás kapacitásbővítő beruházás – Széchenyi2020 támogatás

  • a kedvezményezett neve: PORTALL 2000 Kereskedelmi és Kivitelező Kft.
  • a projekt címe: Nyílászáró gyártás kapacitásbővítő beruházása a PORTALL 2000 Kft-nél
  • a szerződött támogatás összege: 21 915 733,- Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 45%

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés alapvető célja a megnövekedett megrendelői igények miatt a termelői kapacitás bővítése, a technológiai rendszer korszerűsítése. A korábbi évek során pályázati források felhasználásával realizált technológia korszerűsítés eredménye, hogy a piaci pozícióink belföldi és export relációban egyaránt megerősödtek. A megrendelők elvárásai viszont folyamatosan új kihívást jelentenek a vállalkozás számára. Biztosítanunk kell a nagy pontosságnak való megfelelést, határidőre történő szállítást és a megrendelések volumenéhez szükséges optimális mértékű gyártói kapacitást. Eszközparkunk a folyamatos fejlesztések révén korszerű, de az új kihívásoknak csak a legmodernebb eszközök üzembe állításával tudunk megfelelni.

A vállalkozás piaci pozíciói stabilak. Ennek eredménye, hogy a megrendelések állománya folyamatosan növekszik. Tevékenységi körünkre továbbra is jellemző, hogy a nagyberuházásoknál alvállalkozóként veszünk részt a nyílászárók gyártójaként. A belföldi megrendelések mellett egyre nagyobb a súlya az export tevékenységnek, elsősorban Osztrák beruházók felé szállítunk.

A projekt tárgya egy csúcstechnológiát képviselő CNC megmunkáló központ beszerzése, mely egyaránt alkalmas a műanyag és a fém keretszerkezetek megmunkálására, speciális illesztések elkészítésére. Az eszköz üzembe állításával javul a pontosság, a termékeink minősége, jelentős mértékben növekszik a termelési kapacitás, a munkavégzés hatékonysága.

A jelenlegi piaci igények indokolják a megmunkáló központ beszerzését, mivel a reálisan prognosztizálható megrendelés állomány hosszú távon biztosítja az eszköz kapacitásának optimális mértékű hasznosítását.

  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2017. május 20.
  • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01169

infoblokk_kedv_final_also_CMYK_ERFA