Hungary Germany

Technológiai innováció – Széchenyi2020 támogatás

  • a kedvezményezett neve: PORTALL 2000 Kereskedelmi és Kivitelező Kft.
  • a projekt címe: Technológiai innováció a PORTALL 2000 Kft-nél
  • a szerződött támogatás összege: 8 266 313 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A jelen projekt megvalósításával alapvető célunk a technológiai rendszer további korszerűsítése és a termelési kapacitás bővítése. Ennek eredményeként füst- és tűzgátló nyílászárók gyártásával bővíteni tudjuk termékeink körét. E termékekre egyre nagyobb kereslet jelentkezik, viszont a gyártási feltételek megteremtése igen magas szintű technológiát és speciális szakmai ismereteket igényel. Vállalkozásunknál a magas szintű szakmai felkészültség, sok éves gyakorlat rendelkezésre áll, ezért a műszaki feltételek megteremtésével biztosított az új termékek gyártásának beindítása.

Az új, innovatív technikai fejlesztésekkel rendelkező eszközök beszerzésével a korábbi tevékenységünkhöz kapcsolódóan lényegesen módosított és jobb minőségű termék, szolgáltatás jön létre.

Az új eszköz és a termelésirányítási szoftver használatba vételét követően hatékonyabb munkavégzés várható, illetve új, jelentős mértékben javított, termelési vagy szolgáltatási módszer alkalmazása jön létre.

A vállalkozás alapvető célja a projekt megvalósításával, hogy a technológiai korszerűsítésen túl a piacon csak szűk körben forgalmazott termékkör – füst- és tűzgátló nyílászárók – gyártásának feltételeit megteremtsük. Magyarországon is egyre több esetben előírás, hogy az új tűzvédelmi szabályoknak megfelelő, korszerű nyílászárók kerüljenek az épületekbe beépítésre. E célra nagyon jól megfelelnek az alumínium tűzgátló ablakok és ajtók, melyek gyártása jelenleg még csak néhány cégnél lehetséges a bonyolult gyártási és engedélyezési eljárások miatt. Az új gépek megvásárlását követően megteremtjük a műszaki-technikai feltételeit annak, hogy rendelkezzünk a megfelelő gyártási technológiával és az engedélyezési eljárás során megszerezzük az európai minősítést a tűzvédelmi nyílászárók gyártásához.

A füst- és tűzgátló nyílászárók teljesen új termékek lennének a vállalkozás termék kínálatában. E termékkel új lehetőségeink nyílnak a belföldi és a szomszédos országok piacain egyaránt. A fejlesztés megvalósítását követően azonnal jelentős bevétel növekedést tudunk realizálni a megrendelői kör bővülésének eredményeképpen. Mivel jelenleg is jó piaci kapcsolatokkal rendelkezünk a német és osztrák területeken, így nagy biztonsággal prognosztizálhatjuk, hogy e területekről is jelentős volumenű többlet megrendelések realizálódnak.

A projekt fizikai megvalósítását követően jelentős volumenű termelési kapacitás és hatékonyság növekedés következik be a vállalkozás gyártási tevékenységében. A legújabb innovációs eredményeket hasznosító új eszközök a korábbinál pontosabb, jobb minőségű termékek előállítására képesek, igen nagy termelési kapacitás mellett. Kiemelten fontos a vállalkozás számára, hogy új, speciális műveletek elvégzésére is alkalmasak igen nagy méretpontosság mellett, így lehetőségünk nyílik a termékskála bővítésére.

A volumen és hatékonyság növekedés együttesen jelentős árbevétel és jövedelmezőség növekedést eredményez, mely megalapozza a saját tőke elvárt növekedésének teljesítését.

  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.08.07.
  • projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01423

infoblokk_kedv_final_also_CMYK_ERFA