Hungary Germany

Alumínium nyílászárók

Ide tartoznak az általánosan kültéri használatra szánt nyílászárók, ajtók és ablakok. Közös jellemzőjük, hogy az alapanyag sajátosságaiból fakadóan élettartalmuk nagyon hosszú. Mivel az alumínium megfelelő technológiával (alapkezelés) kitűnően festhető, ezért változatosan, tetszőleges színben is előállíthatók.

A manapság nagyon kedvelt sötét színek esetében is megőrzik a működőképességüket, igaz ehhez speciális hőhídmegszakító elemekre (bi-metál) van szükség.
Megjelenésükben kecses szerkezetek is készíthetők belőlük. A modern építészeti stílusok esetében nem is nagyon képzelhető el más nyílászárótípus.
A kornak megfelelő szigetelőképességet a profilokban levő műanyag elemeknek illetve a magas szigetelésű (HI) típusoknál a kamrákban levő speciális szigetelő profiloknak köszönhetik. Az, hogy az alumínium ablak nem jó szigetelő képességű, egy 30 évvel ezelőtt keletkezett de mára már túlhaladott legenda.
A profilok nagyon sokféle formában állnak a gyártó rendelkezésére (vannak rendszerek ahol 1000-nél is több profilféleség van) ezért változatos építészeti ötletek megvalósítására lehet felhasználni őket. A sokoldalúság szintén az alumínium nyílászárók egyik nagy előnye. Nyitási lehetőségekben a teljes paletta megtalálható a bukónyílótól a sima tolón át az emelőtolóig.
www.aliplast.hu, www.wicona.hu, www.originalsystems.it,